Sąskaitų perdavimas Įvesk.lt

Viskas ką Jums reikia žinoti apie sąskaitų įkėlimą į Įvesk.lt sistemą

Šarūnas Jončas avatar
Parašė Šarūnas Jončas
Atnaujinta prieš daugiau kaip savaitę

Įvesk.lt priima šių formatų sąskaitas:

  • PDF

  • Paveikslėliai: JPG, PNG, HEIC, TIFF, BMP

  • Excel: XLSX, XLSB, XLS, ODS

  • Word: DOCX, DOC, ODT, RTF

  • "Zipai": ZIP, RAR ir 7z formatai

Vienoje PDF byloje gali būti daug sąskaitų už skirtingas įmones. Sąskaitos gali būti iš vieno ar daugiau puslapių. Svarbu tik, kad vienos sąskaitos puslapiai būtų šalia vienas kito. Taigi galite drąsiai naudotis skeneriu, kuris vienu kartu nuskanuos didelį kiekį sąskaitų ir sudės į vieną PDF bylą.

JPG, PNG, HEIC, TIFF ir BMP formatu viena byla turi būti viena sąskaita ir negali turėti daugiau nei vieną puslapį.

XLSX, XLS, XLSB, DOCX, DOC, RTF, ODS ir ODT formatu viena byla turi būti viena sąskaita, bet gali turėti daug lapų. Iš XLSX, XLSB, XLS ir ODS bus nuskaitytas aktyvus "sheetas".

Sąskaitos gali būti skenuotos, nufotografuotos arba elektroninės (pvz. sąskaita iš tiekėjo už paslaugas gauta el. paštu). Patarimai kaip skenuoti

Į Įvesk.lt sąskaitas galite įkelti keliais būdais:

  1. Įkeldami per naršyklę;

  2. Siųsdami sąskaitas el. paštu;

  3. Automatiškai importuodami iš Google Drive;

Įkelti per naršyklę

Arba

Kaip įkelti sąskaitas į Virtualų Apskaitininką per WEB

Jeigu norite visiems įkeliamiems dokumentams iškart nurodyti sandėlį/padalinį, išlaidų kodą, objektą ar PVM klasifikatorių, laikykite nuspaustą Shift klavišą klaviatūroje, kai keliate sąskaitas ir tada iškviesite kodų priskyrimo langą:

Jeigu apskaitoje naudojate keletą sandėlių (padalinių), sandėlį galite nurodyti sąskaitų įkėlimo į Įvesk.lt metu. Iššokusioje lentelėje "Sandėlio nustatymai" parinkite "Sandėlio kodas" ir įrašykite sandėlio kodą iš Jūsų apskaitos sistemos. Pvz: 01, CS, PAGR ir t.t.

Jei dirbate su vienu sandėliu arba į Įvesk.lt sistemą visada įkeliate tik vieno sandėlio dokumentus, tada palikite "Sandėlis pagal nutylėjimą". Bus paprasčiau sandėlį nurodyti eksportuojant dokumentus iš Įvesk.lt į Jūsų apskaitą.

Svarbu:

  • Bylos limitas 2Gb;

  • Visos PDF byloje esančios sąskaitos bus priskirtos vienam sandėliui. Reikia skaidyti sąskaitas į atskirus PDF arba rankomis nurodyti sandėlį prie sąskaitos "Apdorotų sąskaitų" lange, jei reikia skirtingų sandėlių;

Atsiųsti el. paštu

Jums priskirtą el. paštą sąskaitų įkėlimui rasite "Įkelti" lange. El. paštas niekada nesikeis, todėl galite jį išsisaugoti bei pasidalinti su kolegomis.

Siųskite laiškus su prisegtomis sąskaitomis į šį el. paštą ir dokumentai automatiškai įkris į Įvesk.lt sistemą.

Svarbu:

  • Laiškas siunčiamas į Įvesk.lt negali viršyti 30Mb. Tai bus ~150 puslapių PDF byla;

Importuoti automatiškai iš Google Drive

Jūs galite įjungti automatinį sąskaitų importavimą iš savo GDrive paskyros. Kaip tai padaryti skaitykite Sąskaitų automatinis importavimas iš GDrive

Ar gavote atsakymą į savo klausimą?